Vanaf september 2014 is Hans Mol onze dirigent. Hij werd geboren op 28 augustus 1958 in Epe. Na de middelbare school ging hij naar Zwolle om daar viool te studeren op het conservatorium. Die opleiding heeft Hans ook afgemaakt, maar daarnaast heeft hij ook een aantal jaren koor- en orkestdirectielessen gevolgd bij diverse leraren. Vanaf zijn 22ste tot nu toe bestaat zijn werk voornamelijk uit koren dirigeren, naast het geven van viool- of pianorecitals.

 

Op dit moment is hij dirigent van Zang en Vriendschap in Zwolle, Darpse Deerns in Twello, Eendracht in Terwolde, de Heeren van Salland in Raalte en maakt hij als bas deel uit van Vocaal Kwartet Bemused. Daarnaast doet hij regelmatig koorprojecten. Zoals passieconcerten in de Goede Week (project Lamentations) en Lessons & Carols in de advent-tijd. Uit deze laatste activiteiten is een min of meer vaste groep van zangers en zangeressen voortgekomen die bij een project de naam Mole’s Chapel Choir draagt.

 

Als violist of pianist geeft hij jaarlijks een aantal recitals, alleen of samen met iemand anders. Dat is in ieder geval de traditie van een verjaardagsconcert (op of rond zijn verjaardag) naast twee of drie maal een concert “ertussendoor” – altijd in Deventer.